Mala vrtna radionica
Na društvenim mrežama
Kontakt

   +381 60 31 30 301
  +381 11 31 30 301
 mvr@mvr.rs
   Bulevar Arsenija Čarnojevića 78, Novi Beograd

header-blog-003-kreiranje-zelenog-prostora-mvr.rs

Kreiranje zelenog prostora

Blog

Kreiranje zelenog prostora

Danas se može naći veliki broj ukrasnih saksija za biljke. One više nisu – samo posuda za sadnju. Naprotiv, predstavljaju upečatljiv detalj u prostoru i sa ostalim elementima ravnopravno učestvuju u kreiranju atmosfere i stila enterijera.

blog-kreiranje-zelenog-prostora-01

Mogućnost izbora posuda je sve veća zahvaljujući inovativnim materijalima od kojih se prave, različitim oblicima i bojama.

Sve češće se upotrebljavaju ekskluzivni materijali koji u svom sastavu kombinuju veštačke i prirodne elemente. Posudama to daje novi, autentičan izgled, kao i formu i kvalitet za duži period upotrebe.

Različite boje, svetlije i nežne, tople, vesele, jarke…

Sve mogu da se uklope u različite prostore, u one koji se konstantno menjaju i one koje svojom postojanošću traju kroz vreme.

blockquote-image-before

Bez obzira za koji tip posude se odlučite, za biljke je najvažnije da im omogućite dobru drenažu zemlje i oticanje suvišne vode.

blog-kreiranje-zelenog-prostora-02

Sve posude namenjene gajenju biljaka uglavnom imaju otvor za odvodnjavanje. To zavisi i od toga da li je saksija za spoljnu ili unutrašnju upotrebu. Kod spoljašnjih posuda i žardinjera najčešće višak vode otiče u podlošku posude. U posude za enterijer koje nemaju otvor, obično se postavlja već posađena biljka u običnu plastičnu posudu koja ima otvore.

Na taj način se štiti biljka od prekomerne vlage u zemlji, ali i mesto gde je postavljena posuda sa biljkom, da ne bi dolazilo u dodir sa vodom.

Ostalo je na vama da izaberete posudu prema svojim željama i ukusu. Pronađite svog favorita, ulepšajte prostor, budite smeli u odabiru. Dodajte taj detalj koji će začiniti vaš prostor i prožeti deo prirode kroz vašu svakodnevnicu.

 

Do sledećeg puta,

Mala vrtna radionica

Podelite na: